H-P 9:00-18:00 TEL: +36 20 80 57 56 2 KAPCSOLATFELVÉTEL

Hogyan készül el az Ön weboldala?

A weboldal készítés 5 legfőbb lépése:

0. pont Konzultáció és tervezés

Először megbeszéljük mik azok az információk amik adottak az oldal elkészítéséhez. Van-e arculati kézikönyv, van-e már egy kialakult brand? Megvan-e a szöveg és képmennyiség a weboldalhoz? Megbeszélünk ezen információk alapján egy határidőt és egy árat.

1. pont Technikai háttér

Először megbeszéljük, milyen látogatottságú oldalra kell számítani, mekkora tárhelye és milyen technikai feltételei legyenek az oldalnak. Ettől függ a szolgáltató és egyéb háttértartalmak. Majd kiválasztásra kerül a domain: „www.pelda.hu”. Itt nagyon fontos felmérni a konkurenciákat és hogy melyik domain név van szabadon és mik azok amik a kívánt domainhez nagyon hasonlóak. Nagyon fontos ennek a mérlegelése, hiszen az oldalunk nevéről van szó.

2. pont Arculat kialakítása

Miután az alapvető igényeket felmértük, megbeszéljük a dizájn és a tartalom elképzeléseit. Ha szükséges, grafikai tervezést is kínálunk, hogy az oldal dizájnja teljesen megfeleljen a vállalkozása arculatának. A képi, színi és egyéb vizuális hangulatokat egyeztetjük és ebből készül egy moodboard, ami egy feelingképet jelent. Ez már a kész arculati elemekkel, pontos színkódok, betűtípusokkal stb…
Amikor már van előttünk egy vizuális élmény akkor elkezdődik a valós munka a weboldallal.

3. pont Struktúra kialakítása, felépítése

Ennél a résznél a weboldal tartalmához és kívánt típusához elkészül az egész váz és felépítés, hogy hol helyezkedik el a menü, a logó, hogyan követik egymást az oldalak és aloldalak, melyik oldal hová vezessen át esetleg. Ez ilyenkor olyan, mint egy csontváz amire már csak a szövetek kellenek ami esetünkben a tartalom.

4. pont Teljes tartalom feltöltése:

Itt már minden szöveg, kép, animáció, minden ami tartalom felkerül a megfelelő helyre, a végleges elrendezésében láthatjuk az oldalt. Amennyiben ez elkészült már csak egy feladatunk van, az ellenőrzés.

5. pont Ellenőrzés:

Itt legfőképp arról van szó, hogy elvégezzük a teszt email kiküldéseket, minden technikai és funkcionális dolgot le ellenőrzünk, hogy megfelelően működik-e és a felhasználók is hiba nélkül tudják majd használni az oldalt.

+ 1 pont Admin felület átadása

Amennyiben az ügyfél kéri teljesen átadom a weboldalt és megtanítom egy félórás online megbeszélésen, hogyan tud egyszerűen képet vagy szöveget cserélni, hogyan kell frissíteni a plugineket és mi az amihez jobb ha nem nyúl. Természetesen karbantartást és üzemeltetést is lehet kérni, erre akkor van nagyobb szükség, ha az oldalon gyakran változik, vagy újul meg tartalom, ezt ha havi lebontásban kiszervezi hozzánk, sok időt és energiát tud megtakarítani. Amennyiben az oldal statikus marad, 2havonta egy gyors frissítés elvégzése bőven elég lehet.

Néhány referencia anyag a weboldal készítési projektekből

hu_HUHungarian